Aftellen geblazen! - Reisverslag uit Leersum, Nederland van leersum4moldavie2019 - WaarBenJij.nu Aftellen geblazen! - Reisverslag uit Leersum, Nederland van leersum4moldavie2019 - WaarBenJij.nu

Aftellen geblazen!

Door: Chantal

Blijf op de hoogte en volg

09 Juli 2019 | Nederland, Leersum

Na ruim een halfjaar, stamppotmaaltijden, feest organiseren, bingo organiseren en vooral heel veel klusjes is het nu dan bijna zover. We hebben ons reisbedrag behaald en we kunnen van start!

We zijn langzaam begonnen met inpakken en de nodige extra knutselspullen zijn onder de reizigers verdeeld. Ook hebben we afgelopen zondag afscheid genomen van de gemeente, dit natuurlijk wel gevolgd door bowlen met bitterballen. Kortom: de laatste voorbereidingen zijn begonnen.

Aankomende vrijdag op zaterdag nacht vertrekt onze bus om 04:00 uur richting Schiphol, en vanuit daar kan onze reis naar Moldavië beginnen. In Moldavië aangekomen reizen wij naar het dorpje Sculeni. In dit dorpje gaan wij twee weken lang verblijven. Hier gaan wij verder bouwen aan een ‘’Daycare-centre’’ wat tegelijkertijd ook onze slaapplaats is, en zullen wij een kinderkamp begeleiden. Wat ons allemaal te wachten staat is voor ons nog een vraagteken, maar we verwachten hard werken, veel lol en vooral een hele mooie ervaring!

Elke dag zullen wij hier een verslagje plaatsen over wat wij meemaken, om zo ook jullie het avontuur een beetje te laten beleven! Jullie gaan snel meer van ons horen, en wij hopen dat jullie ons een beetje in de gaten houden!

Leersum4Moldavie, 2019

• 09 Juli 2019 - 15:37

Carla:

heel veel plezier en een goede reis.

• 09 Juli 2019 - 15:56

Riek Van Hussel :

Veel succes met de laatste voorbereidingen, een heel goede reis en veel plezier bij jullie werk!

• 09 Juli 2019 - 17:04

Bert De Jongh :

heel veel succes bij deze klus. Wij zijn erg trots op jullie en vinden het een mooie actie.

• 09 Juli 2019 - 17:18

Marian De Jongh:

En nu mooie ervaringen opdoen. Goede reis en lekker klussen. Veel plezier.

• 09 Juli 2019 - 17:41

Minet Van Wees:

Ik wens jullie allemaal heel veel succes én plezier toe! Ben heel benieuwd naar jullie belevenissen!

• 09 Juli 2019 - 19:18

Jeannine:

Als ex-moldaviëganger wens ik jullie heel veel plezier, suc6 en veel gezelligheid met elkaar. Jullie gaan dankbaar werk doen! En vergeet vooral niet te genieten van deze ervaring!!

• 09 Juli 2019 - 19:31

Esther:

Heel veel succes daar! Via Robbert & Ellen veel van de voorbereidingen meegekregen. Geweldig dat jullie dat (weer) met elkaar doen! Respect!

• 10 Juli 2019 - 15:38

Kees En Aafke:

Heel veel succes en geniet van deze ervaring! Een goede reis toegewenst.

• 10 Juli 2019 - 17:37

Greta:

He, hoi allemaal
    Goede reis en veel klus-plezier, geniet van de mooie dingen.
    Heel veel liefs en groetjes, :) :) :)

• 10 Juli 2019 - 18:55

Francien:

Fijn dat het zover is, jullie hebben er hard voor gewerkt! Succes met het pakken van de koffer, alvast een hele goede reis gewenst, en benieuwd naar jullie verhalen en belevenissen. Heel veel plezier met elkaar!

• 12 Juli 2019 - 03:26

Bianca:

De laatste uren voor vertrek..! Al een mooi jaar met elkaar achter de rug. Nu op naar moldavie! Heel veel succes gewenst maar zeker ook plezier met elkaar! Goede reis! Kijk uit naar jullie verhalen, wij zullen ze volgen!

• 12 Juli 2019 - 06:43

Anja:

Een hele goede reis naar Moldavië en veel plezier met elkaar. Hoop dat jullie bijzondere ervaringen op doen en kijk uit naar jullie reisverhalen!

• 12 Juli 2019 - 07:28

Sarala:

Heel veel mooi werk gewenst, onroerende, bijzondere, vreugdevolle momenten met elkaar. Dat jullie veel mogen brengen!

• 12 Juli 2019 - 08:04

Ellen:

Inmiddels vertrokken, ik wens jullie een goede reis en een waardevolle tijd , met elkaar.

• 12 Juli 2019 - 09:20

Fam Blankestijn:

Heel veel succes en plezier !!

• 12 Juli 2019 - 13:15

Anja Brouwer:

Een goede reis, heel veel plezier en succes.

• 12 Juli 2019 - 19:58

Pieter:

Een korte nacht nog maar, en dan is het zover. Heel veel succes toegewenst. Het wordt voor jullie de kroon op al het werk!

• 12 Juli 2019 - 20:59

Corina:

Goede veilige reis. En heel veel plezier daar.

• 13 Juli 2019 - 01:03

Cindy:

We hebben jullie net uitgezwaaid, het gaat nu echt beginnen.
    Goeie reis, heel veel plezier en succes met alle activiteiten en klussen daar in Moldavië.
    Ik ben benieuwd naar alle verhalen die op deze site komen.
    Trots op jullie! Groetjes Cindy

• 13 Juli 2019 - 04:52

Sita:

Een goede reis toegewenst. En daarna een goede tijd in Moldavië. We zijn benieuwd naar jullie verhalen.

• 13 Juli 2019 - 06:48

Piet:

Heel veel plezier in Sculeni. Maak er wat moois van, zowel van de bouw als de ervaringen. Ik hoop op deze manier van juliie ervaringen mee te genieten. Zet em op kanjers.

• 13 Juli 2019 - 09:51

Corine Schimmel :

Een goede reis toegewenst, het is goed om iets voor een ander te betekenen, heel veel succes!!

• 13 Juli 2019 - 12:19

Ellen Van Dijk:

Veel plezier en maak er wat moois van!

• 13 Juli 2019 - 16:16

Irene:

Veel succes en een mooie tijd gewenst

• 14 Juli 2019 - 05:34

Marka En Jelte:

Veel succes!

• 14 Juli 2019 - 11:21

Hil Dreves:

Hallo allemaal, succes!! geniet ervan en veel plezier groetjes opa en oma van danique

• 14 Juli 2019 - 18:39

Nicole Cornelissen:

Heel veel succes en een mooie tijd voor jullie allen

15 jongeren aan de slag voor een betere toekomst van kinderen in Moldavië! Voor de vijfde keer organiseert de Interkerkelijke Jeugdraad van de kerken in Leersum een vrijwilligersproject waarbij jongeren tussen 16 en 18 jaar in het buitenland een goed doel gaan ondersteunen. Met 15 jongeren en drie begeleiders wordt dan gebouwd aan de realisatie van een dagopvang voor kinderen (zie onderstaande foto’s voor een van de eerdere projecten). Om een inkomen te genereren zijn de ouders van kinderen vaak langere tijd in het buitenland. Kinderen worden daarbij veelal ondergebracht bij b.v. opa en oma of andere familieleden. Hierbij krijgen ze niet altijd de aandacht die ze nodig hebben. Lokale kerken spelen hierin een belangrijke rol. Zij richten vaak een dagopvang voor kinderen op, waarbij ze wat extra onderwijs krijgen, met een stukje extra sport en spel vermaakt worden en eten krijgen. Veelal is dit uiteindelijk een opmaat naar een studie waarmee deze kinderen een betere toekomst tegemoet gaan. Ook het project waar wij aan gaan werken is een project dat door de lokale kerk is geïnitieerd. Moldavië is een zeer arm land en dit project kan alleen worden gerealiseerd met behulp van donaties en inzet van mensen.

Actief sinds 20 Juni 2019